Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 1 марта 2016 г.

Година – реквієм
 "СКОРБОТНА СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ"

Їм — неоплаканим і невідспіваним...

їм — похованим без труни й молитви,

позбавленим могили й шани — присвячується

ця година - реквієм. 

27 січня 2016 року в центральній бібліотеці ім.Т.Г.Шевченка працівниками бібліотеки та студентами-практикантами калуського коледжу культури і мистецтв спеціалізації «Бібліотечна справа» було проведено годину – реквієм "СКОРБОТНА  СВІЧКА ПАМ'ЯТІ СВЯТОЇ", присвячену Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту – масового  знищення людей, жахливим вбивствам, які відбувалися в середині ХХ століття в Європі, причини яких і досі залишаються незбагненними з точки зору людської, світової культури. Історію неможливо повернути назад. Але необхідно розповісти про неї всю правду.

Розпочали годину - реквієм  ведучі Юлія Лазоришин та  Марія   Сербін, які коротко розповіли про Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту, а перегляд відеороликів «Голокост архіви» та «Бабин Яр» та зачитування поетичних рядків, змусили заплакати не одну душу.  

IMG_0345.JPGВедучі заходу закликали згадати у молитвах усіх жертв Голокосту, і у жалобі схилити голови. Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню - частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас. Хай пам’ять усіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. 


IMG_0340.JPGДиректор музейно-виставкого центру Уляна Іванівна Паньо розповіла про знищення євреїв на теренах Калущини та Прикарпаття. На закінчення усі присутні мали змогу переглянути фільм «Return to Rivne: a Holocoust Story».





      

Комментариев нет:

Отправить комментарий