Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 6 марта 2017 г.

Година-реквієм 
«Талант його був тихим голосом, але могутнім чуттям»
«…Люблю Тебе мій народе великий – великий на біль і доброту, великий на терпіння. Люблю Тебе за твій гарт душі, з яким переносиш від віків удари недолі і за твоє милосердя, люблю Тебе. І за любов до рідної землі, до Твойого минулого, за вибухи Твойого завзяття, за вічну борбу. Люблю Тебе…» 

Захід був приурочений до 135-ої річниці від дня народження Михайла Козоріса, прозаїка, публіциста, уродженця м. Калуша. Про Михайла Козоріза, як людину, знаного калушанина і патріота, який надзвичайно любив свій український народ, який страждав заради нього в тюрмах, розповіла присутнім працівник бібліотеки Ольга Небилович.

Місцевий краєзнавець Микола Когут цікаво розповів про життєвий і творчий шлях нашого земляка.

Калуський педагог, поет, журналіст, член Національної спілки журналістів України Ростислав Михайловський зупинився на літературному доробку нашого земляка.

Художня творчість М.Козоріса багатогранна. Вона складається з декількох збірок оповідань («Дві сили», «По кам’яній стежці»), повістей «Село встає» (1929) і «Чорногора говорить» (1931), роману у двох частинах із життя галицької інтелігенції «Голуба кров» (1932).

Комментариев нет:

Отправить комментарий