Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

пятница, 20 марта 2015 г.

Ретро – зустріч «…І згадуйте мене, товариші…»

15 березня 2015 року в приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка, разом з калуськими поетами та художниками, відбулося спільне засідання літературно – мистецької вітальні «Дивосвіт пера і пензля». Воно було присвячене життю та творчості нашого земляка Богдана Павловича Корвача (1940 – 1984). В особі Корвача доля поєднала перо і пензель.
                                             
Засідання вітальні відкрив її голова, провідний бібліотекар ЦБ з краєзнавчої роботи Микола Когут.

- Для дружини Мирослави він був ніжним чоловіком, для трьох синів – люблячим батьком. Для інших- Корвач був поетом чи художником. А ще щирим товаришем та співбесідником, - наголосив у своєму виступі Микола Степанович. Він також ознайомив присутніх із віхами біографії Богдана Корвача.

На ретро – зустрічі «…І згадуйте мене, товариші…» виступили : калуські літератори Галина Бутковська, Ростислав Михайловський, Оксана Тебешевська, Іван Ткачик, Марія Зьомковська, Володимир Сивобровенко та товариші по пензлю – Петро Карпенко, Ігор Головчак, Василь Цапів, Йосип Кравець.

Син Богдана  Корвача -Тарас подякував усім присутнім за пам’ять про батька і сказав, що «він з небес споглядає на нас й радіє, що друзі пам’ятають про нього».

Присутні мали можливість переглянути відео – фільм про відкриття дошки Богдану Корвачу в березні 2010 року та літературно – мистецьку виставку, присвячену творчості поета і художника.

Комментариев нет:

Отправить комментарий