Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 24 мая 2018 г.

Презентація нового роману Остапа Українця «Транс»

20 травня в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка  відбулась презентація нового роману Остапа Українця «Транс». 

Остап Українець - перекладач і письменник з Івано-Франківська, відомий за перекладами Філіпса Лавкрафта та дебютним романом «Малхут». Тепер Остап продовжує свою письменницьку діяльність романом «Транс». Під час подорожі Європою Остапа захопила одна історія, яка стала вирішальною в написанні нового роману.

Остап Українець є представником найновішої генерації українських літераторів. Донедавна будучи відомим лише на перекладацькій ниві, він останнім часом усе впевненіше заявляє про себе як цікавий і самобутній письменник нового покоління. Його перший роман «Малхут» був надзвичайно позитивно прийнятий і читачами і критиками.

Другий роман Остапа Українця «Транс» свідчить, що ми маємо справу із надзвичайно цікавим і нестандартним письменником, який однаково майстерно володіє різними літературними голосами, озвученими в зовсім різних, інколи навіть протилежних регістрах, оскільки «Транс» має геть відмінну від дебютного роману алхімічно-літературну формулу, розраховану на доволі підготовленого та ерудованого читача.

 Письменник звертається до середньовічної легенди про Філософський Камінь та алхімічних трактатів, які накладає на подорож багатогранним сьогоденням. Проводячи персонажів таємничим  Паломництвом: містами сучасної Європи та сторінками класичної літератури, письменник постійно ставить їх у ситуацію між вибором та напередвизначеністю самих себе. Остапу важко відповісти на питання, про що саме роман. Тому він вважає, що для кожного читача відповідь буде різною, а отже і правильною.

Цікавою та захоплюючою була розповідь самого автора про історію написання книги та про його подорожі країнами Європи, які лягли в основу роману «Транс». На презентації  звучало багато запитань, на які Остап Українець намагався дати змістовні відповіді.

Комментариев нет:

Отправить комментарий