Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

суббота, 6 октября 2018 г.

"На обріях слова"
19 вересня 2018 року у центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася презентація книжки калуської літераторки, члена Національної спілки письменників України, краєзнавця, заслуженого вчителя України, просвітянки та громадської діячки Оксани Тебешевської.
На зустріч з Оксаною Степанівною Тебешевською зібралися шанувальники її таланту: колеги по перу - калуські літератори, друзі, знайомі, читачі бібліотеки, учні Калуської гімназії ім. Д.Бахматюка та ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. Присутні познайомилися з творчим доробком письменниці, а також з найяскравішими життєвими моментами - із світлин на мультимедійній презентації.
Оксана Степанівна розповідала про своїх батьків, родину, громадську діяльність, так як вона є просвітянкою, а зустріч проходила в рамках відзначення 150-річчя Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Шевченка. Також письменниця розповіла і про свою нову книжку – це збірник наукових статей, рецензій, відгуків, ессеїв, нарисів, у яку увійшло багато матеріалів про відомі постаті на Прикарпатті та на Калущині. Зокрема про Зеновію Франко — онуку Івана Франка, польського поета та краєзнавця Августа Більовського, Олексу Тихого, Григорія Цеглинського, Галину Турелик, Василя Ганущака, Анатолія Онишка, Михайла Коломийця, Богдана Корвача, Івана Павліху, Михайла Біласа, Олеся Бабія та багатьох інших. Всього в книжці більше сорока розвідок із малодосліджених в українському літературознавстві тем. Видання адресоване педагогам, краєзнавцям та всім тим, хто не байдужий до нашої історії, культури і літератури.
Оксана Тебешевська читала свої вірші, також  звучали пісні на слова авторки у виконанні калуського композитора, заслуженого діяча естрадного мистецтва України Сергія Андрущака, разом з яким пані Оксана видала збірник пісень «Любові цілюще джерело».
Завершила Оксана Степанівна презентацію своєю поезією:
"Перейти Рубікон і не канути в Лету,
По собі залишити хоч крихту тепла
І сповити добром збайдужілу планету
В непорочнім зачатті нового зела."



Комментариев нет:

Отправить комментарий