Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 26 марта 2019 г.

Презентація книжки Дмитра Іванціва «Журналіст»
24 березня 2019 року в центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулася презентація другої книжки калуського автора Дмитра Іванціва.
Іванців Дмитро Михайлович закінчив філологічний факультет Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Працював у школі вчителем, кореспондентом багатотиражної газети «Калуський нафтохімік»,  друкується у всеукраїнському літературно-художнього і громадсько-політичного журналі «Перевал». У 2017 році вийшла перша книга новел Дмитра Іванціва «Старомодний роман».  «Журналіст» - це збірка короткої прози, в якій перед читачем постають картини українського минулого 60-70-х років і сучасності. Оповідання, образки, новели, з яких вимальовується цілий світ у своїй глибині та неповторності. Наскрізний головний герой «Дитинства» - хлопчик, що росте, дорослішає, мужніє разом зі своєю державою. Перед нами постає не світ, як його бачить дорослий письменник, а світ, яким побачив його хлопчина, що вміє дивувати та чудуватися кожному дню. Назви оповідань та образків збірки малої прози Дмитра Іванціва чіткі та лаконічні, почасти однословні - «Дідо», «Баба», «Мама», «Школа», «Чорнильниця».  Але за ними – яскраві та знакові події, гумор, іронія, легкий сум та тепла віра. Ця книга як про приємне, так і про наболіле, однак про останнє, на жаль, багато хто воліє мовчати.  Але якщо про зло не говорити, то його менше не стане. Зло не дрімає, воно активне і войовниче. Боротися зі злом означає допомагати добру, поширювати його. Але в книзі Дмитра Іванціва «Журналіст», все ж таки, більше приємних і світлих моментів. Талановитий оповідач створює незабутню атмосферу, а кожна історія залишає у пам’яті приємний спогад про щось своє.
Привітати автора з виходом другої книги прийшли калуські літератори, журналісти, друзі та знайомі. Цікавими були виступи колег по перу  Івана Ткачика, Петра Шевчука, Богдана Сімківа, Володимира Сивобровенка.  Редактор газети «Нафтохімік-Калуш» Василь Ткачук поділився спогадами про часи їх спільної праці з Дмитром Іванцівим. Багато слів пошани було мовлено калушанами Петром Пострильованим, Поліною Овсяновою, Валентиною Корнійчук-Ганущак та іншими. Всі присутні бажали автору творчого натхнення, схвальних відгуків про презентовану книгу, легкого пера та видання нової третьої книги.






Комментариев нет:

Отправить комментарий