Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 24 сентября 2019 г.

 Зустріч з відомою сучасною українською письменницею Дарою Корній та презентація її нових романів «Сузір’я днів і «Місяцівна»

15 травня в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася зустріч з відомою сучасною українською письменницею Дарою Корній та презентація її нових романів «Сузір’я днів і «Місяцівна».
Її називають королевою українського фентезі. Авторка 15 книг, лауреат літературного конкурсу «Коронація слова». Письменниця, яка у своїй творчості звертається до прадавньої міфології, будить у душах українське світовідчуття, відкриває предвічний світ слов’янських богів та духів, світ любові, довіри і взаєморозуміння…
Мешкає Дара Корній (справжнє ім’я – Мирослава Замойська) у Львові, працює у Львівській національній академії мистецтв. Писала спочатку для дитячої аудиторії, для журналів «Ангелятко», «Ангеляткова наука» та для підлітків (журнали «Крилаті», «Однокласник»). Перший її виданий великий твір опублікувало видавництво «Клуб сімейного дозвілля» 2010 року. Це був роман «Гонихмарник», написаний в жанрі міського фентезі. Роман приніс авторці третю премію літературного конкурсу «Коронація слова» у 2010 році в номінації «Роман», був удостоєний відзнаки «Дебют року» від видання «Друг читача» та став лауреатом премії асамблеї фантастики «Портал-2011» – «Відкриття себе» ім. В.І.Савченко. Після «Гонихмарника» були «Тому що ти є» та диптих «Зворотній бік».
Дара Корній представила своїм шанувальникам свої два романи - «Сузір’я днів» та «Місяцівна». «Сузір’я Дів» — це плетиво жіночих доль, пов’язаних давнім амулетом, фатальним прокляттям і родинною історією, яка рясно скроплена моторошними таємницями, лукавими інтригами, безневинною кров’ю, підступними зрадами, безоглядною самопожертвою, справжнім коханням, що густим шлейфом тягнеться за головною героїнею твору, від XVІІІ століття і до наших днів. Є таке сузір’я, в якому кожна жінка від народження має свою зорю. Є така й у Василини — представниці давнього шляхетного роду Коморовських. Мабуть, ця зоря й оберігає дівчину в складні моменти. А може, її захист — то старовинний оберіг, подарований бабусею… Дещо інший сюжет «Місяцівни»: Терезу кличуть Місяцівною за незвичну зовнішність, бо таких, як вона, альбіносів, називають людьми Місяця. Щоб здолати зло, Терезі доведеться пройти курс реабілітації в психлікарні, розплутати вузлики страшних родинних таємниць, зазирнути в очі власному майбуттю, повернути на місце чорне серце темного янгола та знайти своє призначення там, де гори підпирають небо.
На зустріч з улюбленою письменницею зібралося чисельне коло її шанувальників, на авторку чекали сюрпризи та подарунки. Було багато цікавих запитань, на які Дара Корній відповідала змістовно та цікаво, пов’язуючи свої розповіді з містичними сюжетами книг. Бажаючі також мали змогу придбати книги автографом автора. З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей та презентацій нових книжок!



Комментариев нет:

Отправить комментарий