Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

воскресенье, 22 февраля 2015 г.

Зустріч – спогад «Афганістан болить у моїй душі…»

В історії України є дати не позначені червоним кольором у календарі, але від цього вони не менш значимі… Серед них – 15 лютого 1989 року: останній день перебування радянських військ в Афганістані. Двадцять шість років минуло з того часу.

   А перед тим – 3258 днів і ночей, які чорною смугою лягли на 160 тисяч солдатських сімей та трагічні сторінки нашої історії. Це наші біль і скорбота.

  17 лютого 2015 року, з нагоди двадцять шостих роковин виведення радянських військ з Афганістану, в приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка відбулася зустріч – спогад «Афганістан болить у моїй душі…». Гостями заходу були воїни – «афганці» - Володимир Васильків (з с. Завадка) та калушанин Віктор Мельник. Вони поділились спогадами про пережите.
 Для присутніх – учнів 9-го класу ЗОШ №3 – був показаний відео – фільм «Афганістан. Ти вічний біль, ти наш неспокій»», з якого вони дізналися про причини афганської війни, мужність і жертовність наших солдатів.

Ведучий зустрічі – спогаду Микола Когут – провідний бібліотекар ЦБ з краєзнавчої роботи, наголосив, що з Калущини випробування у Афганістані пройшли 286 офіцерів, старшин і солдатів. Із них 10 чоловік загинули. Присутні хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

   Темі афганської війни були присвячені поезії Б. Тимківа «Афганістан» та С. Руля «Написаний кров’ю та слізьми». Завершальним акордом заходу прозвучала пісня у виконанні Назарія Яремчука «Афганістан».

   Завідувач відділу обслуговування ЦБ Ольга Небилович пордякувала гостям В. Васильківу та В. Мельнику за участь у зустрічі й цікаві спогади та побажала «афганцям» Божого благословення, здоров’я й всіляких гараздів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий