Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

воскресенье, 22 февраля 2015 г.

Творча зустріч «…Дарую вам тишу немовлених слів»
25 січня 2015 року, в приміщенні бібліотечної кав’ярні, відбулося перше цьогорічне засідання літературно – мистецької вітальні «Дивосвіт пера і пензля», що діє при Центральній бібліотеці ім.Т.Г. Шевченка. 
«… Напевне, не знайдеться на Калущині людини, яка не знала б хоч щось про здобутки нашої знаної краянки Оксани Тебешевської. Письменниця, педагог, просвітянка, політичний діяч, - сказала у своєму вступному слові секретар ЛМВ Ольга Небилович, - іноді дивуєшся невичерпній енергії Оксани Тебешевської, котра здивує проведенням цікавого відкритого уроку, то новою поезією, то краєзнавчою публікацією на сторінках калуської преси… І попри все це п. Оксана знаходить час для своєї родини  та спорту».

«Неповторний світ Оксани Тебешевської». Так називався відеофільм, який переглянули гості творчої зустрічі у бібліотечній кав’ярні ЦБ.

Присутні мали можливість послухати вірші в авторському виконанні, як із поетичних збірок «На березі долі» (1997) і «Тиша немовлених слів» (2006)   так з нещодавно виданої книжки «Розлуння» (2013).
Оксана Тебешевська, як поетеса співпрацює із калуським композитором та виконавцем Сергієм Андрущаком. У його виконанні прозвучала пісня «…Їдуть хлопці в далеку дорогу».

Всі хто бажав, - друзі по перу, користувачі ЦБ, цінителі літературного таланту О.С. Тебешевської, - мали можливість задати їй запитання. Вони стосувалися - родини  Оксани Степанівної, її вчительського фаху, політичної діяльності та громадської праці…

«Планів у мене багато, та не вистачає на все часу, - сказала на закінчення Оксана Тебешевська, щойно у тернопільське видавництво «Богдан» здала матеріали книжки про січових стрільців. На підході – краєзнавче видання про село Голинь Калуського району. У планах – дослідження про патріотичну родину Стебельських, відому  у багатьох селах Калущини.»

Ольга Небилович та Микола Когут привітали Оксану Степанівну від імені Центральної бібліотеки та всіх присутніх і побажали їй всіляких гараздів, творчого натхнення та «тримати перо гострим».



                              







Комментариев нет:

Отправить комментарий