Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

воскресенье, 22 февраля 2015 г.

«Карпатські акорди у серцях звучать»

                                    
Вівторок, 20 січня 2015 року. Бібліотечна кав’ярня Центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка. Серед присутніх – знані калуські літератори та журналісти – Василь Олійник ( прибув з м. Долини), Петро Шевчук, Василь Мельник, Оксана Тебешевська, Іван Ткачик, Галина Бутковська, Володимир Сивобровенко, Людмила Корнійчук-Ганущак, Теодозій Король, Марія Зьомковська, Олеся Франко.
    Ведуча творчої зустрічі поетеса Оксана Тебешевська запропонувала хвилиною мовчання вшанувати тих студійців, яких уже немає з нами: Богдана Корвача, Анатолія Онишка, Михайла Коломийця, Василя Ганущака , Ярослава Шандуру, Івана Тимцюка.
    У січневі дні 2015 року,молодші товариші по перу Й.А.Попадюка, Василь Мельник та Василь Олійник, вийшли з пропозицією щодо відзначення двох ювілейних дат в літературному житті м. Калуша:
       - 80-ліття поета Йосипа Попадюка;
       - 50-ті роковини заснування при газеті «Зоря Прикарпаття» літературної студії «Карпатські акорди».
    Першим взяв слово Василь Васильович Олійник: « Передаю вітання всім присутнім від Марійки Вайно. Йосип Антонович для неї був «старшим товаришем по житті так і у поезії». Слухав уважно, не скупився на похвалу. Попадюк висловлював свої зауваження, по товариськи критикував.
    Василь Мельник наголосив: « На днях я підняв у архіві число « Зорі Прикарпаття» за 4 лютого 1965 року. У цьому була надрукована «Літературна сторінка» (твори літстудійців Л. Шабуряк, В. Новикова та ін..) та інформація про заснування літстудії при газеті «Зоря Прикарпаття». Приємною несподіванкою була фотографія, на якій з присутніх є – ми з Василем Олійником».
    Після прозвучали поезії Йосипа Попадюка у виконанні членів «Молодої Просвіти» та молодіжної студії «Провесінь».
    На творчій зустрічі в ЦБ були присутні земляки Йосипа Антоновича, у виконанні яких прозвучали вірші Попадюка = «Станькова» та «Моя вчителька». Ці поезії покладені на музику іншим композитором Василем Слуцьким.
    Добре слово про поета Йосипа Антоновича Попадюка сказали також інші калуські літератори – Марія Зьомковська, Володимир Сивобровенко, а поетеса Галина Бутковська зачарувала присутніх виконанням двох своїх поезій. Іван Ткачик закликав присутню молодь «братися до поетичної праці й давати сміливо твори на рецензію. Й не полишати віршування».
    Насамкінець, директор ЦБС Наталія Воробець подякувала присутнім за цікаво проведений захід й закликали митців Калущини до подальшої співпраці. А книжковий фонд міських бібліотек-філій поповнився новою українською літературою (спонсор – районна організація ВО «Свобода»). 
DSC_0010_1.jpg
DSC_0012_1.jpg
DSC_0013_1.jpg
DSC_0014.JPG
DSC_0017_1.jpg
DSC_0018_2.jpg
DSC_0023.JPG
DSC_0024.JPG
DSC_0025_1.jpg



Повернутись назад

Комментариев нет:

Отправить комментарий