Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 24 декабря 2015 г.

«Засіваю правду людям»

22 грудня 2015 року  в центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка відбулася літературна зустріч  із письменником, педагогом та громадським діячем Василем Слуцьким.

Творчість Василя Слуцького (як поетична так і прозова) відома шанувальникам його таланту  в місті Калуші. Він є автором п’яти книжок: «Прилітайте журавлі (2001), «Перехресні стежки людських доль» (2004),  «Нескорений народ» (2010), «Хатинка під Божим покровом» (2012) та «Герої живуть між зірками» (2015),  яку і презентував літератор у бібліотеці. Тематика творів Василя Слуцького різноманітна: любов до України, боротьба УПА, події Помаранчевої революції, Євромайдан, АТО». Письменник розповів про свою працю над згаданими книгами,  наголосивши,  що його життя та творчість – у його книгах.  Також  привідкрив таємницю, що як автор готує шосту (прозову) книгу – попередня назва «Наймит». Про участь галичан, зокрема вихідців із Калущини, в подіях на Закарпатті 1938-1939 років.
         З уст Василя Слуцького прозвучали – уривок із поеми «Страдальниця»     ( про долю дружини командира Різуна – Євгенії Андрусяк), поезії «Україна», «Рідний краю», а також декілька віршів з рукопису (вони становитимуть основу сьомої книги поезії). Остання планується до видання восени 2016 року – у 85-ті роковини автора.
         Від імені педагогічного колективу ЗОШ№6 Василя Матвійовича Слуцького привітали Ростислав Михайловський та Лариса Козак. «Ви посіяли своєю працею добре насіння,-  сказав Ростислав Іванович, -  яке зараз проростає в душах та серцях учнів школи».
         Приємною несподіванкою для Василя Слуцького була зустріч із дочкою  поета Йосипа Попадюка – Іриною, яку він запам’ятав ще маленькою дівчинкою. На літературній зустрічі «Засіваю правду людям» також були присутні  брат Михайло й інша рідня Василя Слуцького, місцеві літератори та учні 8-Б класу ЗОШ №3 (керівник Оксана Яворська).
 



CAM01784.jpg
CAM01798.jpg
CAM01783.jpg

Комментариев нет:

Отправить комментарий