Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 13 апреля 2016 г.

Поетичний вернісаж
 «Збуваються Тарасові пророцтва»
10 березня в приміщенні ЦБ ім.Т.Шевченка відбувся поетичний вернісаж «Збуваються Тарасові пророцтва», приурочений 155-ій річниці з дня смерті Тараса Григоровича Шевченка.



В заході взяли участь учні ЗОШ №1. Ведучі заходу, працівники бібліотеки Ольга Небилович та Оксана Матковська розповіли про життєвий і творчий шлях Великого поета. Адже, Тарас Шевченко – геній українського народу, великий патріот України, її пророк, українець, рівних якому планета не мала і невідомо чи матиме. Його пам’ятають, поважають, ним захоплюються, до нього прислуховуються. Він і сьогодні сучасний. Його твори, пройняті демократичними ідеями, набули популярності серед широких народних мас.
Це його пророче: «Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!», - лунало над Майданом і кликало до бою за вільну, незалежну Україну героїв Майдану, Героїв Небесної Сотні, героїв АТО, які поклали своє життя за нашу свободу.
Усі присутні на заході мали змогу переглянути відеофільм «Обличчя української історії. Тарас Шевченко».
На поетичному вернісажі звучали поезії Олега Германа «Серпнева ніч», Лесі Храпливої-Щур «Портрет Шевченка», а також поезії Тараса Шевченка у виконанні читців ЗОШ №1 Юлії Яцків, Анни Василів, Софії Губки, Наталії Гудзоватої, Світлани Халак та Христини Мороз.

Комментариев нет:

Отправить комментарий