Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 13 апреля 2016 г.

Свято поетичного настрою
 «Жива криниця поезії»

23 березня в бібліотечній кав’ярні ЦБ ім. Т.Г. Шевченка за чашкою гарячого чаю та солодощів для слухачів університету III-го віку, який діє при територіальному центрі соціального обслуговування, було проведено свято поетичного настрою «Жива криниця поезії», приурочене до Всесвітнього дня поезії.
«Поезія – це голос душі людської. Поезія – чарівна скрипка у чудовому оркестрі літератури: на її струнах грає свою мелодію Її Величність Муза» - розпочала свято завідувач відділу обслуговування ЦБ ім. Т.Г. Шевченка Ольга Небилович. Вона нагадала всім присутнім про яскраві постаті нашої української поетичності, починаючи від Лесі Українки, Ліни Костенко, та звернула увагу на поетичну творчість наших калуських авторів.
Гостею свята була молода талановита і вже знана в нашому місті авторка – Надія Кбур. Надя прекрасно, з відвертістю і добротою читала свої поезії про маму, про весну та про світлі душевні почуття.
До свята долучилися і слухачі Університету третього віку. Прозвучали поетичні доробки в авторському виконанні: Поліни Овсянової, Тетяни Томащук, Марії Бенько, Ірини Захарової, Світлани Яворської.
Нашого славного поета Василя Ганущака згадала методист – організатор територіального центру (теж людина, яка пише поезію) Наталія Мельник і талановито прочитала вірш Василя Ганущака «Поезія».Виконувались також поезії Ярослава Ткачівського, калуських поетів, звучали пісні про маму і про Майдан.
Завершилося свято побажаннями і «Многая літа» у виконанні слухачів університету III віку Марії Бенько, Ольги Стефанюк, Марії Мартинів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий