Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 28 ноября 2016 г.

Презентація книжки Артема Чапая
«Тато в декреті»

23 листопада 2016 року в центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка відбулася презентація книжки письменника, журналіста, перекладача, мандрівника Артема Чапая «Тато в декреті».
  
Артем Чапай (літературний псевдонім Антона Васильовича Водяного) народився й виріс в Коломиї. Автор двох книжок мандрів і двох романів, співавтор збірки репортажів про війну. Номінант і лауреат кількох літературних та журналістських нагород. Його твори тричі входили до коротких списків престижної премії «Книжка року ВВС». І водночас — батько двох синів, який добровільно пішов у відпустку по догляду за дітьми.
  
«Тато в декреті» – шоста книжка Артема Чапая. В ній він розповів про чоловічий декрет, про дітей, про стосунки між дорослими, про той досвід, який, за словами автора, хотілося не тільки зафіксувати та передати іншим, а й назавжди і якнайдетальніше зберегти у власній пам’яті. Поговорити про те, як це бути татом, та й ще в декреті, до цього в українській літературі не наважувався ніхто. Книга Артема стала відкриттям, вона ставить питання, якими ніхто не цікавиться у жінок у декреті. Стиль письма невимушений, місцями аж занадто. Проте в тому й увесь смак – відчуття, що ти слухаєш автора, а не читаєш його замітки.
 
«Тато в декреті» Артема Чапая - книга, що зачепить за живе кожну матусю, яка сидить у декреті. Читаєш цю книгу і подумки зойкуєш: "Ой, так, саме те!", "Ой, і таке було!". І так якось сумно стає, але й водночас тепло на душі. А дочитуючи книгу, вже регочеш над тими ситуаціями, які у тебе попереду. Звісно, автор правий, що цю книгу читатимуть переважно жінки, проте це і не дивно. А хочеться, щоб і чоловіки читали. Не заради того, щоб у "світлому майбутньому" усі побували у декреті, а просто для того, щоб вони краще розуміли жінок, які витрачають частинку свого життя заради життя, яке зародили. Та й загалом, цю книгу варто читати просто заради втіхи і розваги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий