Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 7 сентября 2017 г.

Презентація книги
 «Україна в пісках»

6 вересня 2017 року в центральній бібліотеці ім. Т.Шевченка відбулась зустріч із письменником Тарасом Ващуком.
Зустріч пройшла в рамках всеукраїнського туру презентацій його книги «Україна в пісках» (видавництво «Фоліо»).
Тарас Ващук – журналіст, публіцист, спортивний коментатор, письменник, поет і мандрівник. Автор поетичної збірки «Чорна квітка» (2003), лауреат премії «Дебют року в прозі-2007», учасник з’їзду молодих літераторів Ірпінь-2008, дипломант всеукраїнського конкурсу малої прози «Сила Малого-2009», лауреат міжнародного конкурсу журналу «Zeit Glass 2016». 
Народився в Калуші у 1982 році, закінчив Калуську гімназію та Калуську дитячу музичну школі. Навчався в Ужгородському національному університеті за спеціальністю «Англійська мова та література», вчителював у Сторожницькій ЗОШ, викладав у лінгвістичному університеті, працював у газетах. З 2012 року працює за контрактом в Об’єднаних Арабських Еміратах. Публікувався в альманахах «Джинсове покоління», «Корзо», «Сила Малого», «Нова проза», «Ірпінські Світанки», «Щоденники біженця», «Нова проза України 2011». Упорядник альманаху «Нова проза Закарпаття» (Луцьк, видавництво «Терен»).
«Україна в пісках» – це книжка коротких оповідань, життєвих історій. Вона торкається як проблем життя в Україні, так і теми самотності емігрантів. Автор наголосив, що чверть прибутку, який надійде за цю книжку, він передає на благодійність. 
Тарас Ващук багато розповідав про сучасні Емірати, де зійшлися всі нації, культури, релігії. Це країна контрастів, де перетнулися не лише всі культури, а й майбутнє – з минулим. Там уже запускають безпілотне таксі, гіперзвуковий поїзд, котрий доправить тебе в капсулі зі столиці Абу-Дабі в Дубай за 12 хвилин (115 км!), все нафаршироване новітніми технологіями, хмарочосами, рекордами з висоти, ширини й помпезності. Також письменник багато розповідав про те, як у Еміратах українці гуртуються, організовують різноманітні проекти та акції, що популяризують Україну, беруть участь у виставках, флешмобах, презентаціях, влаштовують майстер-класи, є ініціативи щодо допомоги воїнам АТО (крім переказів коштів, організували реабілітацію для поранених бійців). Тарас не втрачає надії, що й у нашій країні згодом усе буде добре.
На завершення відбулась автограф-сесія під час якої на всіх чекав сюрприз – автор переодягнувся в національний одяг Об’єднаних Арабських Еміратів.
Світлина від Тетяни Лантвіт.Світлина від Тетяни Лантвіт.Світлина від Тетяни Лантвіт.Світлина від Тетяни Лантвіт.
Світлина від Тетяни Лантвіт.

Комментариев нет:

Отправить комментарий