Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 5 сентября 2017 г.

Зустріч за круглим столом 
«Хрещення Русі: історичний, культурний та духовний вплив на розвиток України»

З відзначення Дня хрещення Київської Руси-України та з метою збереження та утвердження традицій української державності, нагадування про роль історичної спадщини Русі -України у їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку українського суспільства як невід’ємної частини європейської цивілізації та вшанування пам’яті Володимира Великого – видатного державного та політичного діяча, у центральній бібліотеці ім.Т. Шевченка 28 липня відбулася зустріч за круглим столом «Хрещення Русі: історичний, культурний та духовний вплив на розвиток України».

Прийняття християнства – найголовніше досягнення Володимира Великого і акт надзвичайно великої ваги. Хрещення Русі — це перша сходинка до духовності нашого народу.
Модератор зустрічі – Надія Михайлівна Руско – доктор філософії, релігіє знавець, доцент кафедри філософії Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, викладач калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій цього університету.

В зустрічі взяли участь :

Отець Григорій Мороз – декан Калуський УПЦ КП;

Отець Олександр Марків – настоятель Калуського храму Володимира і Ольги УГКЦ;

Дьякон Ярослав Гвоздецький – калуського собору Всіх Святих землі Української УПЦ КП;

Марія Михайлівна Русин – колишній викладач КХТК$

Ігор Васильович Сметанський – громадський діяч, член історичного клубу «ХолоднийЯр»;

Іван Павлович Ткачик – калуський літератор та просвітянин;

Богдан Сімків – калуський поет;

Віктор Володимирович Корольов – викладач права коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ;

Слухачі Університету третього віку при територіальному центрі соціального обслуговування м. Калуша.

Під час розмови звучали цікаві факти про запровадження християнства, про історію хрещення Київської Русі-України, про часи князівства Володимира.
Зокрема, Отець Олександр Марків розповів, як Володимир шукав істину і здійснив крок до зустрічі з Богом. А після хрещення повністю змінив своє життя і життя цілого народу. 

Отець Григорій Мороз – декан Калуський УПЦ КП, наголосив на прийнятті християнства князем Володимиром візантійського обряду і охарактеризував князя, як особистість сильну і цінну для державності українського народу. 

Всі, хто був залучений до розповідей про Велике Українське Хрещення, були об’єктивними і відвертими у своїх виступах. Така зустріч допомогла глибше відчувати славне минуле Київської Русі, а також переконатися настільки є актуальним християнство.
Під час засідання круглого столу було переглянуто відеофільми про Хрещення Русі Володимиром Великим.

Присутні мали змогу ознайомитися з матеріалами книжкової виставки «Вічні істини»,яку підготували працівники центральної бібліотеки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий