Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 2 октября 2017 г.

КНИЖКОВИЙ ЯРМАРОК 2017
З нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек 1 жовтня у м. Калуші відбувся Книжковий ярмарок, на якому були представлені автори та видавці зі Львова, Києва, Чернівців, Івано-Франківська та Тернополя. Також на ярмарку були присутні місцеві автори з власними виданнями та книжкові магазини. Протягом усього дня поціновувачі книги мали змогу поспілкуватися з улюбленими авторами, відвідати автограф-сесії та літературні зустрічі, а  також придбати новинки літератури.
Ярмарок та автограф-сесії проходили у виставковій залі, а літературні зустрічі та презентації книжкових новинок – у центральній бібліотеці ім.Т.Г. Шевченка та центральній дитячій бібліотеці.
Першою свою книжку «ЩЕмить» презентувала Оксана Кузів (видавництво «Апріорі», директор Юрій Николишин). В романі розповідається про важливу проблему, про яку не прийнято говорити вголос. Завісу табуйованої тематики книги привідкрила авторка.
Київське видавництво  «Український пріоритет» (директор Володимир Шовкошитний) представляли Марія Ткачівська,  Василь Кузан, Іван Гентош, Адель Станіславська, Таня П’янкова, які презентували нові книги. У центральній дитячій бібліотеці Марія Ткачівська презентувала свої твори читачам бібліотеки.
Видавництво «Дискурсус» – яке спеціалізується на виданні сучасної художньої літератури та публіцистики, представило когорту молодих, творчих та креативних письменників, таких як Василь Карп’юк, Любомир Стринаглюк, Галина Лицур-Щадей, Марі Архе. Кожен з них розповідав про свої літературні набутки, творчі проекти.
Видавничий центр «Академія» представляла Тетяна Качак, яка презентувала свій підручник для ВНЗ "Українська література для дітей та юнацтва".
Ірина Червінська – калуська письменниця, яка представляла чернівецьке видавництво «Книги 21» презентувала свій роман «Світи і лабіринти». Модератором заходу була молода калуська поетеса Оленка Бараненко. На заході письменниця поділилась ексклюзивними розповідями з життя, розкрила секрет особистої мотивації, разом із слухачами заглянула під вуаль прихованих філософічних послань та пояснила, чому бачить своєю аудиторією людей, які люблять роздумувати.
Одним з почесних гостів ярмарку був Остап Дроздов, який презентував свій «Роман №2». Знаний український журналіст, політичний оглядач, незмінний автор та ведучий політичної програми «Прямим текстом» та авторського хард-ток-шоу Drozdov на телеканалі ZIK. Піонер суб’єктивної журналістики в Україні, один із найуспішніших та найупізнаваніших журналістів Західної України. Книжка Остапа Дроздова «Роман №2» — маніфест тих, хто не соромиться сказати: не я для країни, а країна для мене, каже видавець.
Часова амплітуда роману Остапа Дроздова «№2» — від початку ХХ століття до дня завтрашнього. Географічна амплітуда — від рідного Львова й голодоморного Приазов’я до діаспорного Неаполя і далекої Австралії. Та попри хронологічний і локаційний розмах — стежки усіх головних героїв (бо не головних у романі немає) приводять до Країни. Найголовнішим, центральним персонажем роману є Країна як така. Не У, а просто Країна, яка то мотивує, то дратує, то зачаровує, то обурює, то ощасливлює, то виштовхує. І що би не переживали персонажі роману в приватному житті, усе одно вони гостро відчувають крижаний подих Країни, від якої нікуди не дітися і яку ти мусиш полюбити навіть усупереч. Після зустрічі відбулась автограф-сесія.
Також приємною була зустріч з Ніною Фіалко, яка представляла видавництво «Навчальна книга – Богдан» (директор Богдан Будний). Під час заходу Ніна Іванівна розповіла присутнім історії написання своїх романів, охарактеризувала героїв та поділилася цікавими моментами свого творчого життя. Всі книжки Ніни Фіалко є у бібліотеках міста та користуються популярністю у користувачів.
У презентованому творі «Наречена для бразильця» Ніна Іванівна розповідає про складні долі кількох поколінь однієї родини, про заробітчанство, ну, і, звісно, про кохання. Авторка особливо рекомендує цей твір молодим, які через психологічне насилля, через непорозуміння з батьками квапляться покинути домівку. В основі твору — правдива історія, яка спонукає до глибоких роздумів й нікого не лишить байдужими.
Презентація закінчилася автограф-сесією.
Незабаром всі новинки, які були представлені на  КНИЖКОВОМУ ЯРМАРКУ будуть придбані для бібліотек міста Калуша за кошти міського бюджету.






































































Комментариев нет:

Отправить комментарий