Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 24 апреля 2018 г.

Круглий стіл 
"Чисте довкілля - майбутнє України
19 квітня 2018 року в центральній бібліотеці ім.Т.Шевченка відбувся круглий стіл, приурочений Дню довкілля.



День довкілля або навколишнього середовища відзначається в Україні щорічно, у третю суботу квітня з 1998 року згідно з Указом Президента України «Про  День довкілля». Цього дня проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Головна мета - це підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища, стан якого в Україні вважається насправді актуальним та надзвичайно важливим для кожного громадянина. 

У ході круглого столу проблеми охорони довкілля розкривали у своїх виступах начальник відділу організаційної та оборонної роботи управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Оксана Яковина, заступник начальника управління освіти Калуської міської ради Леся Кобзан та  керівник гуртка «Юні охоронці природи» еколого-натуралістичного відділу Центру науково-технічної творчості учнівської молоді Любов Романів.

Надзвичайно цікавими були екологічні ідеї, представлені гімназистами, лідерами учнівського парламенту (Олег Лазар, Христина Бойко, Олег Борисевич, Олена Максимяк); поділилася еко-ідеями і голова міського учнівського парламенту, учениця ЗОШ №10 Наталія Повх.

Дуже змістовним і повчальним був виступ калуської літераторки, громадської активістки Розалії Боднарчук,  яка від матері успадкувала любов до землі і займається вирощуванням різноманітних видів квітів та з радістю ними ділиться зі всіма охочими. Поетеса наголосила, що все, що відбувається у нашому місті, її болить, спонукає до дій та відображається у творчості.

На завершення круглого столу  присутні учні всіх калуських шкіл та гімназії розповіли про різноманітні екологічні акції, які проходять у їхніх школах та про  свою природоохоронну діяльність. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий