Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 21 февраля 2019 г.

«На війні – як на війні»
19 лютого в центральній бібліотеці ім. Т.Шевченка вшанували Героїв Небесної Сотні та презентували книгу учасника бойових дій на Сході Ігоря Кубрака.
Ігор Васильович Кубрак - педагог, спортсмен, доброволець московсько-української війни, письменник. Народився 23 жовтня 1956 року в с. Підмихайлі Калуського району в сім’ї вчителів. У 1973 році закінчив місцеву десятирічку. У 1973-74 роках навчався у Калуському ТУ № 6, де здобув  спеціальність апаратника хімічного виробництва. Працював на Калуському хімічному комбінаті. У 1974-1976 р.р. проходив строкову військову службу. З 1977 по 1982 навчався в Івано-Франківському педагогічному інституті ім. Василя Стефаника на факультеті «Історія і педагогіка». З вересня 1982 року по листопад 2010 працював учителем історії у Підмихайлівській ЗОШ I-III ступені, у листопаді 2010 року був обраний сільським головою Підмихайля і Бережниці. У серпні 2014 року пішов добровольцем на московсько-українську війну. Ніс військову службу в СБУ. Перебував у зоні АТО від 15 жовтня 2014 до кінця грудня 2016 року. У ранзі майора звільнений у зв’язку із досягненням граничного віку перебування на військовій службі. З вересня 2017 року навчає школярів «Захисту Вітчизни» у Ріп’янській школі   I-III ступенів. У 2005 році побачила світ книжка прози Ігоря Кубрака «Невигадані історії», а в 2018 році – «На війні – як на війні». Представляла автора книги і модерувала захід громадська діячка, педагог, літератор, член НСПУ Оксана  Тебешевська.

Новели та оповідання книжки «На війні – як на війні»  – це цікава, відверта і правдива розповідь про красу людської душі, боротьбу із собою, ницість і непорядність, миті радості і хвилини відчаю, втрату людської гідності і – найголовніше – про новітню московсько-українську війну, яку автор-очевидець називає «чорною, небезпечною, невдячною роботою», на якій людина розривається між страхом та обов’язком, на якій хліб пахне по-особливому і дні – наче роки…Видання адресоване всім, кому не байдужа Україна, її доля, хто прагне глибше пізнати людину, її душу в умовах тяжких випробувань. Присутні на заході калушани та учні 8-Б класу ЗОШ №3 (класний керівник Галина Клюшта) мали змогу задати питання автору, переглянути цікавий відео-сюжет про життя і творчість Ігоря Кубрака, підготовлений працівниками бібліотеки, та під мелодію «Плине кача…» згадати та вшанувати  світлу пам’ять  всіх Героїв Небесної Сотні.








Комментариев нет:

Отправить комментарий