Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 21 февраля 2019 г.

«Богдан Сімків – поет калуського майдану»
20 лютого 2019 року в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка для слухачів Університету третього віку відбулася презентація творчості калуського поета.
Тема зустрічі у цей день вибрана невипадково. 20 лютого – День Героїв Небесної Сотні -  саме 18-20 лютого 2014 року у Києві, на Майдані Незалежності, було розстріляно більше сотні протестувальників, кілька сотень  було травмовано. Серед них був і наш калушанин Герой України Ігор Дмитрів. Народ відразу ж охрестив їх Небесною Сотнею. Більшість з них – молоді, сильні, вони тільки починали жити. Усі вони не думали про те, що можуть загинути. Вони знали лише, що так, як є зараз – в   Україні бути не може.

Про ті буремні лютневі події присутнім розповів багаторазовий учасник калуського майдану, калуський поет Богдан Сімків. У виконанні автора прозвучали поезії: « Ігор Дмитрів», «Не плач, мамо», «Канонадні думи», «Прости, кохана», «Будись, Україно», «Народе мій» та багато інших. Також слухачі Університету мали змогу послухати пісні в авторському виконанні на тему боротьби за вільну та незалежну Україну. Було багато запитань, на які Богдан Сімків відповідав вичерпно та змістовно. З великою вдячністю згадали учасники заходу Героїв Небесної Сотні та всіх героїв війни на Сході України і вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.





Комментариев нет:

Отправить комментарий