Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

четверг, 21 февраля 2019 г.


Презентація настінного календаря «30 років калуському територіальному об`єднанню ветеранів Афганістану»
12 лютого 2019 року в центральній бібліотеці імені Т.Шевченка відбулася презентація настінного календаря «30 років калуському територіальному об`єднанню ветеранів Афганістану».
В історії України є дати, не позначені  червоним кольором у календарі, але від цього вони є не менш значимими. Серед них – 15 лютого 1989 року: останній день перебування радянських військ в Афганістані.

30 років минає з того часу. А перед тим – 3258 днів і ночей, які чорною смугою лягли на 160 тисяч солдатських сімей та трагічні сторінки нашої історії. Це наші біль і скорбота.

Відомий німецький письменник Еріх Марія Ремарк писав: той, хто хоча би один день побував на війні, вже ніколи не зможе її забути, все його наступне життя так чи інакше буде пов`язане з нею.

З нагоди тридцятих роковин виведення радянських військ з Афганістану в приміщенні центральної  бібліотеки імені Т.Шевченка відбулася презентація настінного календаря

«30 років калуському територіальному об`єднанню ветеранів Афганістану». Гостями заходу були воїни-афганці Володимир Сорохтей, Богдан Тимків, Богдан Никорович, Борис Апостолов, Василь Ткач, Володимир Гладкий, Геннадій Молодой, Петро Гаврилів, Тарас Когут, Володимир Пилипович та Орест Щербій.


Для присутніх – учнів ЗОШ № 3, 9 та калуської гімназії – був показаний відео-ролик «Цей день в історії». А воїни-афганці поділилися  з ними своїми спогадами про пережите. Завершальним акордом заходу прозвучала пісня Назарія Яремчука «Афганістан».








Комментариев нет:

Отправить комментарий