Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 23 декабря 2014 г.

Творча зустріч та презентація другої поетичної збірки Івана Ткачика 

«Не оглядаючись іду!»

Відбулася 14 грудня 2014 року в приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. 
                           
                          
-       «… Кажуть, щоби пізнати людину, треба з нею пуд солі з’їсти. Поета ж, як особистість, пізнати легше – для цього варто прочитати його твори. Вірші вичерпно говорять про їх автора, його характер і стиль мислення..." - такими словами члена НСПУ І. Гавриловича розпочала творчу зустріч із поетом Іваном Ткачиком завідувач відділу обслуговування Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка Ольга Небилович, - ці слова відносяться і до творчості нинішнього гостя – літератора і громадського діяча І.П. Ткачика.
-       «… Пишу з дитинства та мої перші спроби пера, нажаль, не збереглись. З часом знову пробудився інтерес до віршування. Деякі з поезій можу написати за вечір, інші – протягом тижня, - розпочав свою розповідь перед присутніми поет Іван Ткачик на зустрічі, що відбулася 14 грудня 2014 року в приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка. – Свою першу збірку поезій я планував видати до свого 55 – річчя, та через різні життєві обставини цього не вийшло. Першими читачами моїх віршів були друзі по перу, на жаль, покійні Василь Ганущак та Михайло Коломиєць. Так появилась на світ моя перша віршована збірка «Мовою душі і серця». Передмову написав член НСПУ Василь Ганущак".
  Серед присутніх у бібліотечній кав’ярні ЦБ були «товариші по перу та духу» - Петро Шевчук, Віктор Конів, Ігор Семак, Василь Мельник, Іван Тимів, Розалія Боднарчук, Олег Малярчук.
-       «…Я люблю присвячувати вірші своїм друзям. Хотів би зачитати поезію, у якій всі пізнають «знавця річок, краєвидів й лугів Калущини». Це присутній тут Віктор Конів
-       «…Чи не пробуватиме Іван Ткачик себе у малій прозі – новелах чи оповіданнях?» – запитала Розалія Боднарчук, на що гість не задумуючись відповів: «Ні! Це не моє й не їстиму чужого хліба. Нещодавно прочитав «Адамцьо» Оксани Кузів. Яка щира оповідь, а яке багатство мови, особливо народної!»
 Непомітно пролетіли півтори години творчої зустрічі із поетом Іваном Ткачиком. Автор дякував присутнім за увагу до його творчості. А друзі зичили йому здоров’я, гараздів й “не тримати перо сухим!», й виходу нової книжки.

Комментариев нет:

Отправить комментарий