Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 23 декабря 2014 г.


Творча зустріч з Богданом Сімківим     "З Україною в серці"

У чистій совісті - дар Божий,
Цей скарб - найбільший із скарбів.
Із нею жити може кожен,
Потрібно лиш, щоб захотів. 

30 листопада 2014 року, в приміщенні бібліотечної кав'ярні ЦБ ім. Т.Г. Шевченка, відбулася творча зустріч із поетом, піснярем Богданом Сімківим.
                          

Ці поетичні рядки належать перу калушанина, поетові Богданові Сімківу. Він автор шести віршованих збірок, що вийшли друком у 2005 - 2014 роках в калуській ПФ "Артекс". Різноманітною є тематика поетичних творів Богдана Миколайовича (духовна, філософська і патріотична) та поєднує їх одне - поезії написані душею та від щирого серця.
Між присутніми, а це були місцеві літератори, журналісти - Іван Ткачик, Петро Шевчук, Володимир Сивобровенко та інші - відбулася дружня полеміка про роль поетичного слова у сучасному житті України.
Присутні на зустрічі у ЦБ мали можливість послухати вірші Б. Сімківа у авторському виконанні ( "Небесні скарби", "Вишиванка", "Невтомна мати", "Народе мій"). Щирим доповненням до заходу стали пісенні номери, виконані Богданом Миколайовичем на акордеоні. У відповідь виконавець Б. Сімків отримав оплески присутніх. Ведучим заходу був провідний бібліотекар з краєзнавчої роботи ЦБ Микола Когут.
Богдан Сімків - корінний калушанин. Закінчив калуську середню школу №1 та місцеву ДМШ (клас акордеону). Вищу освіту Богдан Миколайович отримав 1976 року, навчаючись в Івано - Франківському інституті нафти і газу. З того часу й по цей день трудовий шлях Богдана Сімківа пов'язаний із калуською хімією.
Б.М. Сімків - автор поетичних збірок "До струн душі"; "З Україною в серці"; "Дорога до волі"; " Нескорена Україна"; "За волю України"; "Світло у темряві". Працює над сьомою книжкою поезій.
                      

Комментариев нет:

Отправить комментарий