Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 23 декабря 2014 г.

Презентація книги Оксани Кузів "Адамцьо"


                 

2 грудня в приміщенні Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка відбулася презентація книги Оксани Кузів "Адамцьо".
Оксана Кузів, письменниця з м. Івано – Франківська. Усі твори, за словами літературного критика Євгена Барана, є від «сільських і містечкових історій» Анатолія Дімарова; від «віршів факту Василя Симоненка». А ще твори О.Кузів співзвучні новелам Василя Стефаника.
   У правоті цих слів мали можливість переконатися користувачі Центральної бібліотеки ім. Т. Шевченка, які 2 грудня 2014 року зійшлися на презентацію книжки О. Кузів «Адамцьо. Вінець Божого творива» (2014; 176с.). У збірник входять три новели («Адамцьо…»;  «Скривджена любов»; та «Там, де гори підпирають небо»), які за висловом того ж Є. Барана – « се є історії, які важко придумати. А ще важче – ними знехтувати…»
                    
У вступному слові Наталія Воробець, директор ЦБС, наголосила, що Оксана Кузів, як письменниця, уміє виповідати сюжет, уміє кількома штрихами створювати портрет того чи іншого героя: - «Книжку нашої гості треба читати і захоплюватися…»
   «Сюжети моїх творів взяті з людських уст – сказала звертаючись до присутніх на презентації письменниця О. Кузів, - із народного життя. Долі персонажів я перепустила через серце, вони мені снилися і бентежили мою думку. Працюючи журналістом, я побувала в одному із сіл Богородчанського району, зустрічалася із жінкою на ім’я Ганна. Вона розповіла мені про свою нелегку долю, що й стала основою повісті «Там, де гори підпирають небо».
   На запитання Миколи Когута: «Кому довіряєте першому читку своїх творів, до чийого слова дослуховуєтесь?», п. Оксана відповіла: - «Це двоє моїх близьких людей – чоловік Богдан та одна з моїх товаришок. Їм довіряю свої думки, слухаю побажання чи зауваження. І… роблю по своєму»
   Враженнями про книжку Оксани Кузів «Адамцьо» на презентації поділилася О.М. Небилович: «Останні вихідні, я що робила, то читала «Адамця». Читала – читала, як кажуть «їла книжку очима». Авторка чітко вимальовує своїх героїв, їхні характери – вона просто виповідає історії, які їй наболіли…»
    «Пишу нову книжку. Це оповідь людини, це книжка – оповідь»,  - сказала на закінчення Оксана Кузів і прочитала троє своїх поезій, розкривши перед користувачами ще один свій талант – поетеси.

                        

Комментариев нет:

Отправить комментарий