Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

вторник, 23 декабря 2014 г.


Творчий вечір подружжя Романа Бойчука та Ольги Бреславської.



                       

7 грудня 2014 року в бібліотечній кав'ярні відбувся творчий вечір подружжя з Івано - Франківська Романа Бойчука та Ольги Бреславської.
Такої щирості почуттів і взаємоповаги давно не бачили стіни бібліотечної кав'ярні Центральної бібліотеки ім. Т.Г. Шевченка, як зимового дня - 7 грудня 2014 року. Присутні на творчому вечорі мали можливість поспілкуватися із подружжям Романа Бойчука та Ольги Бреславської - Бойчук. Для користувачів - калушан, друзів по перу, цінителів поетичного слова подружжя Бойчуків презентувало "свої перші віршовані ластівки" - збірки "Шал у стані ейфорії" та "Помаранчева дівчинка".
Ведучою зустрічі із поетичним подружжям була калуська літератор Ірина Червінська, яка поділилася враженням від творчості й наголосила, що вихід книжок "закоханих й милих серцю Романа та Олі є подією в літературному житті краю"
- ...Видала я книжку, як то інколи буває, випадково, - сказала у своєму слові Ольга Бреславська - Бойчук, - При зустрічі, я вирішила довірити свої вірші Євгенові Барану, хотіла знати його думку про мою поезію. Євген Михайлович повернув вірші... із вступною статтею та наголосив, що їх треба видавати.
Роман Бойчук друкується у періодиці, зокрема журналі "Дніпро", романтик у душі та в житті. Разом з дружиною Ольгою є членами поетичного клубу "Об'єднані словом" (м. Івано - Франківськ)
- ...Я працюю на "Даноші" й щодня добираюсь на Калущину автобусом. Привик уже писати "на коліні", коли натхнення приходить у дорозі. Пишу й дома і двійко наших дітей знають, що тата у цей час краще не турбувати.
Серед присутніх на презентації були друзі по перу - Наталія Данилюк з Перегінська та Олександр Букатюк (голова літстудії "Бистрінь", м. Надвірна). Вони наголосили, що таких подружніх та творчих пар небагато. Роман та Ольга доповнюють один одного, допомагають долати негаразди у житті... І допоки вони кохатимуть одне одного - будь які перешкоди їм не страшні: А їхні поезії - "сплав іхньої душі та серця".
Роман та Ольга поділилися планами на майбутнє. Мріють видати збірку поезій "про дітей та для дітей". А спонукають їх до цього їхні діти, у них поети черпають "натхнення та любов до життя".
DSC_0151_1.jpg
DSC_0152_1.jpg
DSC_0156.JPG

Комментариев нет:

Отправить комментарий