Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 26 июня 2017 г.

Презентація дебютної книжки 
калуського автора Дмитра Іванціва
 «Старомодний роман»

18 червня 2017 року в бібліотечній кав`ярні центральної бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка відбулася презентація дебютної книжки калуського автора Дмитра Іванціва «Старомодний роман», яка вийшла друком за кошти міського бюджету по Комісії з питань підтримки книговидання місцевих авторів м. Калуша.

Іванців Дмитро Михайлович народився 3 листопада 1954 року в с. Одаїв Тлумацького району Івано-Франківської області.Закінчив філологічний факультет Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.Працював у школі вчителем, кореспондентом багатотиражної газети «Калуський нафтохімік».

 Література для Дмитра Іванціва стала не просто хобі, а способом життя. Полюбив він її ще з шкільної парти, вона була і є для нього вчителем і порадником. Автор давно пише «малу» прозу. Його герої – звичайні люди, страждають і люблять, терзаються недозволеним чи нерозділеним коханням. Можливо деякі персонажі мають занадто романтичні уявлення про людські стосунки, - але саме це і зворушує.

 Цікавими були виступи колег по перу Ткачика Івана, Шевчука Петра, Сімківа Богдана, Боднарчук Розалії та Сивобровенка Володимира. Шеф-редактор газети «Нафтохімік-Калуш» Анатолій Гетьманчук поділився спогадами про часи їх спільної праці з Дмитром Іванцівим. Багато слів пошани було мовлено калушанами Олегом Малярчуком, Надією Хамідовою, Василем Кваснієм та багатьма присутніми сусідами, родичами та знайомими.

 Ось як написав про книжку у передмові Степан Процюк, письменник, член НСП України і Українського відділення Міжнародного ПЕН-клубу, лауреат багатьох літературних премій: «Світ прози Дмитра Іванціва вражає своєю чесністю і щирістю в змалюванні різних характерів. Автор, так би мовити, «зливається» з внутрішнім світом як позитивних, так і негативних героїв. І читач відчуває складний і суперечливий світ людини, її різноманітні бажання і страхи, незалежно від місця проживання.»




Комментариев нет:

Отправить комментарий