Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 5 июня 2017 г.

«Кращі з кращих встали 
за свободу без вагань»

23 травня, з нагоди відзначення Дня Героїв України, в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулась патріотична зустріч.

   
День Героїв – щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків-борців за волю України, передусім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків УНР, УПА та  діячів ОУН.

У 1943 році Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, святкувати День Героїв. Свято було приурочене до сумного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Саме у травні пішли з життя « кращі сини України ХХ століття»: Микола Міхновський, Симон Петлюра. Саме цей день присвячується тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня, славним синам і донькам нашого народу, які в розквіті сил віддали свою молодість, і, найдорожче, - життя.

В своїй розповіді, ведуча зустрічі – працівник бібліотеки Ольга Небилович згадала легендарних героїв Запорізької Січі, повстанців гайдамацького руху, студентів - героїв бою під Крутами, воїнів та ветеранів Другої світової війни, воїнів УПА. Учні 9 - А класу ЗОШ № 1 (кл. керівник  Сененко Галина Іванівна),                                     почули в цей день і про подвиг самоспалення на знак протесту проти більшовицького режиму і русифікації України нашого земляка – Олекси Гірника, а також велика увага була приділена Героям Небесної Сотні та сьогоднішнім героям, які в мирний час воюють на Сході України, захищаючи наші землі від російського агресора.

Всі присутні на зустрічі мали змогу переглянути відео сюжети  про День Героїв та ознайомитися з книжково-ілюстративною виставкою «Слава Україні! Героям Слава!».


Комментариев нет:

Отправить комментарий