Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 9 марта 2020 г.

Урок мужності 
«Обрані небо тримати для нас»
19 лютого в центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка, до відзначення Дня Героїв Небесної Сотні, відбувся урок мужності «Обрані небо тримати для нас». Загиблих назвали Небесною Сотнею. Вважають, що їхні душі потрапили до раю, і з неба Сотня продовжує охороняти Україну. Сотні історій, сотні людських життів, сотні Героїв! Сьогодні ми їх згадуємо, бо не маємо права забувати! Загинули під час масових акцій протесту протягом зими 2013-2014 років. А найстрашнішими та найтрагічнішими були події ночі з 18 на 19 лютого – ніч Апокаліпсису, як назвали її пізніше, після якої наступив «чорний четвер» – 20 лютого. Саме в ці дні на очах у всього світу влада розстрілювала свій народ. Під час кривавих сутичок та від куль снайперів на Майдані загинуло більше сотні людей. Нерівною була ця боротьба. Сила – проти гарячого серця. Зло – проти добра. Куля – проти мрії.
На урок мужності «Обрані небо тримати для нас…» був запрошений учасник подій на Майдані та військових дій на Сході України Іван Качмар. Він поділився своїми спогадами з присутніми учнями з 8-Б ЗОШ І-ІІІ ст. №3 (керівник Вербинська Наталя Михайлівна), згадав побратимів, закликав всіх присутніх гордитися тим, що ти українець, шанувати свою мову і оберігати свою землю. Також всі присутні переглянули відеоролики: «Герої не вмирають», «Жорстокий розгін Євромайдану», «Небесна сотня», «Юні ангели». Ірина Яськів - калуська письменниця, зачитала свої вірші, які присвячені подіям на Майдані. Також звучали під гітару авторські пісні Олени Генеги.
Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і наш душевний щем. Сьогодні вони дивляться на нас з небес і думають - не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах, на її захист у війні з російським агресором стають тисячі й тисячі патріотів своєї держави, борються за її єдність та цілісність. Тому ми не маємо морального права здаватися, не маємо мо
рального права не боротися, адже нам сам Бог велів захищати свою Батьківщину.






Комментариев нет:

Отправить комментарий