Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 9 марта 2020 г.

Презентація книжки «Світ за моїм вікном»
5 грудня 2019 року в Калуській центральній бібліотеці ім. Тараса Шевченка відбулася презентація книжки «Світ за моїм вікном», яка нещодавно вийшла в івано-франківському видавництві «Фоліант» і присвячена пам’яті калушанина, краєзнавця, члена НСЖУ, просвітянина Михайла Коломійця.
Редактор-упорядник книги — член НСПУ, заслужений учитель України Оксана Тебешевська. Видання книги є проектом Калуського міськрайонного товариства «Просвіта» (голова - Леся Кирилович) і профінансований за кошти Калуської міської ради. Книга складається з чотирьох розділів. У першому – новели та образки Михайла Коломійця – оригінальні, пройняті непідробним ліризмом твори, у яких психологічно тонко вималювані образки людей, цікаво інтерпретовані їхні вчинки та ролі, реалії минулого та сьогодення. У публіцистиці розкрито сторінки українського відродження кінця 80-х – початку 90-х рр.. минулого століття, описано цікаві факти із життя відомих людей Калущини. Другий розділ складають рецензії та відгуки на творчий доробок автора. У третьому вміщені спогади рідних, колег по перу, друзів про відомого журналіста і краєзнавця. Четвертий розділ містить світлини, які розповідають про життєвий шлях Михайла Коломійця.
Гостями заходу були учні та студенти калуських навчальних закладів (ЗОШ №3 та Калуського політехнічного коледжу), а також відомі діячі, письменники та просвітяни Калущини – Іван Ткачик, Дарія Ониськів, Петро Шевчук, Іван Тимів, Валентина Корнійчук, Дмитро Іванців, Володимир Сивобровенко, Богдан Сімків, Ігор Ільницький, Наталія Мельник та сестра Михайла Коломійця – Марія, яка поділилася цікавими спогадами про брата.
Нехай ця книжка йде до читачів та буде найкращим свідченням доброї пам’яті про великого правдолюба, працелюба, патріота – українця, талановитого журналіста, письменника та краєзнавця Михайла Коломійця.





Комментариев нет:

Отправить комментарий