Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 9 марта 2020 г.

Круглий стіл 
«Механізмам захисту прав і свобод дитини в Україні»
Сьогодні відбувся цікавий та неординарний захід з нагоди відзначення «Всеукраїнського тижня права⚖️». За круглим столом у Центральній бібліотеці 📖 ім. Т.Г.Шевченка зібралися працівники Калуського міськрайонного суду👨⚖️, місцевих правоохоронних органів👮♀️, інших органів державної влади, які у сфері своєї компетенції зачіпають права та свободи дітей. Також прийняли участь в обговоренні студенти і викладачі 👨🎓Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ.
Тема круглого столу була присвячена «Механізмам захисту прав і свобод дитини в Україні», відповідно цільова аудиторія складалася із студентів 🧒👦 та учнів 👧👨🦱місцевих загальноосвітніх шкіл.
У своєму виступі суддя 👩⚖️ Калуського міськрайонного суду Ірина Сухарник зазначила, що справи за участю неповнолітніх становлять певну складність при їх розгляді, оскільки інколи набагато легше поділити майно подружжя, аніж визначити з ким буде проживати дитина.
Помічник судді Марія Кулик, ознайомила дітей із судовою практикою скоєних кримінальних правопорушень за участі неповнолітніх та навела статистику розглянутих справ.
⚡️Особливо активно дітей зацікавило сімейне законодавство, зокрема питання настання цивільної дієздатності та досягнення шлюбного віку, під час виступу начальника Калуського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірини Очкур.
☀️Під час проведення круглого столу, були висвітлені загальні права та обов’язки дитини за допомогою 👩🏫медія презентації, яку підготувала студентка ІІІ курсу Діана Безрука. Більш детально про конституційне право на освіту розповів 🗣заступник директора з навчальної роботи Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ Петро Відливаний.
🔥Про порядок відбуття кримінального покарання за участю неповнолітніх розповідала старший інспектор Калуського міськрайонного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області майор внутрішньої служби Ольга Лосик.
☄️Студентка ІІІ курсу Даяна Пилип підготувала доповідь 👩💼про застосування заходів виховного характеру до осіб, які недосягли віку з якого настає кримінальна відповідальність.
😀Модерував даний захід працівник апарату Калуського міськрайоного суду, викладач Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ Олег Ониськів.

 
 





Комментариев нет:

Отправить комментарий