Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 9 марта 2020 г.

Медіа-лекція 
«Соборність України – актуальна проблема сьогодення»
22 січня в центральній бібліотеці ім. Т.Шевченка до Дня Соборності України відбулася медіа-лекція «Соборність України – актуальна проблема сьогодення».
Ідея єдності та соборності, так само як свободи і незалежності, закладена в фундаменті державницької концепції кожного народу. Український народ також не є виключенням у цьому відношенні, особливо сьогодні, коли дехто бажає бачити його бездержавним, роз`єднаним та знесиленим. Як ніколи раніше, День Соборності України - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель!
На заході студенти Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу виступили із презентаціями інформативного характеру: єдність і соборність українських земель; причини та передумови укладення акту Злуки; історико-правовий аналіз процесу Злуки ЗУНР та УНР; живий ланцюг Львів-Київ 1990р.; правова оцінка державницьких документів.
Всі присутні також поділилися спогадами і про участь у живому ланцюзі 1990 року і про реакцію навколишніх на ті події. Модерував захід Ониськів Олег Григорович – викладач коледжу, працівник апарату суду.
Ми завжди маємо пам’ятати, що соборність – це не тільки територія, а й духовна єдність українського народу!







Комментариев нет:

Отправить комментарий