Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 21 октября 2015 г.

Ретро – зустріч 
«Михайло Коломиєць. Невтомний трудівник на українській ниві життя»

13 вересня 2015 року в приміщенні ЦБ ім. Т.Г. Шевченка відбулася ретро – зустріч «Михайло Коломиєць. Невтомний трудівник на українській ниві життя» (присвячена 60 – ти літтю від дня народження знаного калуського краєзнавця, дослідника, громадського діяча, члена національної спілки журналістів України Михайла Івановича Коломийця.
«Головним у його житті було служіння Україні, людям, збереження національного скарбу – рідної мови, історії та культури нашого краю, зокрема Калуша та Калущини. Дуже важливим і потрібним є творчий доробок Михайла Коломийця – книги «Історія Калуша і Калущини у датах, цифрах і цікавих фактах» (1996 рік), «Просвіта Калущини: далеке і близьке» (2004 рік), фотоальбом «Калущина» (у співавторстві з Василем Мельником), путівники по Калушу та про Степана Бандеру. Це основні книги по історії нашого краю, які дуже популярні серед читачів…» - наголосила у своєму вступному слові організатор заходу, завідувач відділу обслуговування ЦБ Ольга Небилович
Модератором заходу була член Національної спілки письменників України, заслужений вчитель України, лауреат обласної літературної премії ім. М. Підгірянки Оксана Тебешевська, яка ознайомила присутніх із знаними і незнаними  сторінками біографії Михайла Коломийця, зачитала одну із його новел «Живи, подолянко» та прокоментувала фото презентацію  «Сторінками життя і творчості Михайла Коломийця».
Трепетними були спогади товаришів і однодумців – просвітянина та поета Івана Ткачика, журналіста та фотомитця Василя Мельника, краєзнавців, дослідників  Богдана Яневича та Миколи Когута, журналістів Петра Шевчука та Галини Когут. Як підсумок, Оксана Тебешевська висловилась за всіх: що Калуш і Калущина мали б вшанувати невтомного трудівника на журналістській, краєзнавчій та громадській ниві – Михайла Коломийця й увіковічнити пам’ять про нього і в меморіальній дошці на будинку, де він народився, і у виданні його художніх творів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий