Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 21 октября 2015 г.

Презентація творчості івано - франківських письменниць Світлани Бреславської – Кемінь та Марії Микицей.

В неділю, 11 жовтня 2015 року,  у приміщенні центральної бібліотеки ім.Т.Шевченка відбулась презентація творчості івано-франківських письменниць Світлани Бреславської – Кемінь та Марії Микицей.
Ведуча презентації поетеса Ірина Червінська у вступному слові наголосила, що у користувачів ЦБ «подвійне свято – в нас у гостях дві знані поетеси, цікаві співбесідниці й просто чарівні жінки – Світлана Бреславська – Кемінь та Марія Микицей. Їх поєднює не тільки творчість, але й довголітня дружба». І запросила гостей до слова.
Марія Микицей – уродженка м. Івано-Франківськ. Закінчила фізмат Київського університету: поезії почала писати на І-му курсі вузу. Після повернення в Івано-Франківськ на початку 1990 року стала однією із засновниць поетичної групи – Станіславського феномену.
Автор книжок «Саламандра» (2001), «У затінку шафранів» (2006), «Інфра» (2014). За прозовий твір «Трофей на довгу пам’ять» Марія Микицей у 2012 році отримала міську премію ім. І.Франка.
На презентації у авторському виконанні прозвучали поезії: «Дике безсоння», «Дніпро», «Савур - могила», «Валькірія» та «Віршик для Марисі».
«Я – калушанка, - розпочала розмову Світлана Бреславська-Кемінь, - закінчила місцеву ЗОШ№5. Ходила на заняття в літературну студію «Підгір’я». Пам’ятаю добре патріотів-поетів - Анатолія Онишка, Василя Ганущака, Ігоря Гаврилюка та Івана Павліху. Писати почала з 2 класу, а вперше надрукувалась десь у класі шостому. В тому числі і на сторінках журналу «Піонерія».
Після закінчення філології Прикарпатського університету, кілька років вчителювала на Закарпатті. В Івано-Франківську познайомилась з іншими поетами. Зокрема з Марією Микицей, якій і вирішила показати свої вірші.

Завдяки рекомендаціям і підтримці подруги і побачила світ перша поетична збірка «Два кроки до раю» (2010). Цього року вийшла друком друга книжка «Переступи поріг» (2015).
Готує до друку збірку із 50 новел та книгу віршів. Тематика їх актуальна на сьогодні: АТО, Донбас, війна.

Насамкінець, бібліограф ЦБ Оксана Сисак від імені працівників бібліотеки та присутніх подякувала гостям – поетесам Світлані Бреславській-Кемінь та Марії Микицей – й побажала здоров’я й творчих успіхів.


                   
                                       

Комментариев нет:

Отправить комментарий