Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 21 октября 2015 г.

Творчий вечір прикарпатського письменника Василя Тулая.

4 жовтня у приміщенні бібліотечної кав’ярні центральної бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка відбувся творчий вечір прикарпатського письменника, лауреата премії ім. І. Франка (2015 р.) в галузі літератури Василя Тулая.

Ведуча заходу – завідувач відділу обслуговування ЦБ Ольга Небилович представляючи гостя, розповіла про його життєвий шлях і творчі здобутки. Зокрема було сказано, що народився Василь Тулай в селі Збора Калуського району в багатодітній селянській родині. Закінчив Івано – Франківський педагогічний інститут. В літературному процесі Прикарпаття біля 20 років. Прозові твори його друкувалися в обласній та вітчизняній періодиці.

Василь Тулай – автор збірки новел та оповідань «Колесування миттєвостей» (2003), роману «Клонований пророк» (2007), повісті «Росинка» (2008), роману «Двадцять років причетності» (2014) за який письменник одержав премію ім. І. Франка.

Свою розповідь письменник розпочав із представлення своїх творів і конкретно зупинився на останньому романі «Двадцять років причетності». Основна тематика творів Василя Тулая – це проблема релігійності, духовності, віри і звичайно вічний конфлікт добра та зла в людині і за людину.

На зустрічі були присутні  товариші по перу автора: письменники Калуша, журналісти і просто зацікавлені калушани. Слухаючи розповіді письменника, добре слово про його твори сказали: журналісти Петро Шевчук та Дмитро Іванців; Василь Цапів (який вчив Василя Тулая ще в ПТУ №7); письменник Володимир Сивобровенко, краєзнавець Микола Когут та молодий сучасний калуський поет Остап Микитюк. На закінчення творчої зустрічі Василь Тулай поділився планами на майбутнє: думає писати роман про «вільнодумство» «братнього» російського народу, про те, як живуть у Росії люди, які мають інші думки і погляди, ніж керівництво Російської держави. Всі присутні побажали автору творчих задумів, легкого пера і книжних меценатів.

                        DSC_1327.JPG

Комментариев нет:

Отправить комментарий