Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 21 октября 2015 г.

Зустріч з Володимиром Федоровичем Шовкошитним.

15 вересня 2015 р. у ЦБ ім. Т. Шевченка відбулась зустріч з дивовижною людиною - заступником голови НСПУ, доктором філософії, талановитим поетом, прозаїком, громадсько-політичним та державним діячем Володимиром Шовкошитним.
Яскравим, цікавим, насиченим багатьма фактами своєї творчої біографії був виступ Володимира Шовкошитного. Він поділився спогадами про події, у яких він брав безпосередню участь – це перепоховання Василя Стуса,  події під час аварії на ЧАЕС, де Володимир Шовкошитний працював «ліквідатором», а також про 92 дні проведені на Майдані. Також були презентовані твори гостя та різноманітна українська  література видавництва «Український пріоритет», яку можна було придбати. На завершення зустрічі Володимир Федорович порадував присутніх своїми неперевершеними поетичними рядками. Незрівнянна поезія і проза Шовковитного знайшли вдячний відгук у серцях пошановувачів його таланту.
Довідка:

Володимир Федорович Шовкошитний – член Національної Спілки письменників України з 1988 року, поет, прозаїк, кінодраматург, публіцист. Заступник голови НСПУ (з 2011).

За освітою – технік-геофізик, інженер-енергетик-атомник, літератор, політолог; доктор філософії в галузі політології, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії.

Лауреат премій ім. Бойченка, ім. Островського, ім. Лукаша, Міжнародної премії ім. Василя Стуса, Міжнародної премії імені Миколи Гоголя «Тріумф» (2015).

Організатор перепоховання Василя Стуса, Юрія Литвина й Олекси Тихого з Пермської області в Україну в 1989 році.

Народний депутат України І-го скликання, член Народної Ради. Співавтор усіх основних державотворчих актів України.

Секретар Комісії ВРУ з питань Чорнобильської катастрофи. Ініціатор і співавтор усього чорнобильського і екологічного законодавства України. Перший президент Міжнародної організації «Союз Чорнобиль» - 1990-2003р.р.

Засновник екологічного руху «Зелений світ», Народного Руху України.

Директор видавництва «Український пріоритет».

Активний учасник і організатор Майдану.


DSC_1125.JPG DSC_1167.JPG

Комментариев нет:

Отправить комментарий