Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 16 января 2019 г.

Круглий стіл з нагоди 100-річчя ведення судочинства Калуського суду

8 листопада в центральній бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбувся круглий стіл,  приурочений столітньому ювілею ведення судочинства на теренах Калущини.
У засіданні круглого столу взяли участь суддівський корпус та працівники апарату Калуського міськрайонного суду, місцеві адвокати, судді у відставці, студенти та викладачі Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ. Також були запрошені  мер міста Ігор Володимирович Матвійчук та заступник начальника ТУ ДСА України в Івано-Франківській області Ігор Мар’янович Андрієчко.
Виконуючий обов’язки голови Калуського міськрайонного суду Олег Миронович Мигович у своєму виступі наголосив, що бути суддею – це не лише професія, це спосіб життя, комплекс добре відпрацьованих правил поведінки, яких потрібно дотримуватися щодня: як у професійній діяльності, так і в особистому житті.
Студенти-правники Катерина Шост, Любов Кохан, Денис Вовк підготували реферативні доповіді про історію ведення судочинства від найдавніших часів до сьогоднішнього стану. У своїх доповідях студенти ґрунтовно викладали факти існування суддівських формацій в різні проміжки часу.
Під час проведення другої частини круглого столу, були висвітлені питання, що стосувалися реформування судової гілки влади та відновлення довіри суспільства до суду. У своєму виступі студентка Даяна Пилип наголосила на необхідності дотримання норм Римської Конвенції «Про захист прав та основоположних свобод» від 1950 року. Студентка Діана Безрука підготувала доповідь на тему «Відновлення довіри суспільства до суду як необхідна умова реформування судоустрою». 
Активно брали участь у дискусії діючі судді та судді у відставці відповідаючи на запитання студентів коледжу.
Крім того із доповіддю виступав суддя Володимир Васильович Онушканич на тему «Використання  інноваційних технологій у судочинстві».
Модератором даного заходу виступав працівник апарату Калуського міськрайонного суду, викладач Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій ІФНТУНГ Олег Григорович Ониськів.




Комментариев нет:

Отправить комментарий