Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 16 января 2019 г.

Зустріч з українською письменницею Марією Ткачівською

25 жовтня 2018 року в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася презентація нового роману «Голос перепілки»  відомої талановитої української письменниці Марії Ткачівської.
Марія Ткачівська - кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри іноземних мов і перекладу Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. Вона - авторка понад 100 наукових статей та більше десятка навчальних посібників, кількох словників та монографій, кількаразова лауреатка міжнародного літературного конкурсу «Коронації слова». Як письменниця вона також відзначена міською премією імені Івана Франка, обласною премією імені Василя Стефаника, Всеукраїнською літературною премією імені Леоніда Череватенка,

    На зустрічі у Калуші письменниця розповідала про свою творчість та, зокрема, про новий роман «Голос перепілки», що написаний на основі реальних подій з життя героїв. Це роман про голод очима дитини, про життя в українському селі та німецькому передмісті, про любов і зраду, про молодість і старість. У ньому висвітлено такі гострі соціальні питання, як проблема людського осуду, родинні стосунки, проблеми неповних сімей, тема німецьких притулків. І все це крізь призму історії однієї дитини - хлопчика Мартина. Свою розповідь авторка переплітала з читанням уривків з твору. 

     Привітати письменницю прийшло багато поціновувачів таланту Марії Ткачівської -  читачі бібліотеки, калуські літератори, представники ЗМІ.  Працівники бібліотеки щиро привітали письменницю з виходом нової книжки і відзначили, що вона буде цікава читачам книгозбірні, як і попередні твори авторки, адже презентоване видання розповідає про життєву історію родини з Прикарпаття, з Косівщини.


     Присутні на презентації залюбки фотографувались з письменницею та отримували автографи. Надзвичайно душевна та цікава авторка Марія Ткачівська пообіцяла калушанам ще повернутись до нашого міста із своїм новим творчим доробком та подарувала бібліотеці свої книжки


Комментариев нет:

Отправить комментарий