Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 16 января 2019 г.

Презентація книжки Артема Чапая 
"THE UKRANE"

20 грудня у центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка відбулася зустріч з письменником, журналістом, перекладачем, мандрівником Артемом Чапаєм.
Артем Чапай ( літературний псевдонім Антона Водяного) народився й виріс в Коломиї.

Артем Чапай півтора року мандрував Америкою. За результатами цієї тривалої подорожі написав свою першу книгу «Авантюра», що вийшла друком у 2008 році.

Чотири книги Артема потрапляли до топ-5 конкурсу Книга року Бі-Бі-Сі: «Подорож із Мамайотою в пошуках України» у 2011, «Червона зона» — дебют Артема Чапая в суто художній літературі — у 2014, «Понаїхали» у 2015, «THE UKRAINE» у 2018.

Два роки тому у нас Артем презентував книжку «Тато в декреті» – про чоловічий декрет, про дітей, про стосунки між дорослими, про набутий досвід.

І ось сьогодні   Артем презентував нову книжку «THE UKRAINE», яка вийшла на початку вересня у видавництві «Книги - 21».

Над текстами, що увійшли до книги, Артем Чапай працював близько восьми років. Загалом же «THE UKRAINE» описує понад десять років сучасної України, або ж the України початку двадцять першого століття. У книзі поєдналися реальний факт і художній вимисел. Різні території, різні за віком, способом існування персонажі з їхніми історіями, ситуаціями, епізодами, моментами, позитивне, не дуже, негативне, прекрасне і потворне (зокрема і в їхній відносності) – усе це елементи колажу, що передає цілісний образ України – такої, як вона є, у найбільш характерних, разючих проявах.



Комментариев нет:

Отправить комментарий