Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 16 января 2019 г.

Дискусія на тему «Референдум, як інститут народного волевиявлення»
30 листопада в центральній бібліотеці ім. Т.Г.Шевченка відбулась дискусія на тему «Референдум, як інститут народного волевиявлення» за участю студентів Калуського Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
1 грудня 1991 року відбулася історична подія в історії українського народу. Більше ніж 90 відсотків населення України проголосували за своє право мати незалежну і суверенну державу. Із метою обговорення дискусійних питань можливостей населення брати участь в управлінні державними справами в бібліотеці проходив захід на тему: «Референдум, як інститут народного волевиявлення». Під час обговорення студенти Калуського коледжу економіки, права та інформаційних технологій Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу підготували доповіді. Зокрема Катерина Шост виступала з доповіддю про «Історичні аспекти становлення і розвитку референдумів», а Любов Кохан виступала із доповіддю на тему: «Проблеми відсутності законодавства, що регулює проведення референдуму».

На другому етапі заходу було проведено дебати між студентами правниками та економістами на тему: «Референдум є діючим механізмом змін у державі». Кожна із команд мала свого наставника, правниками заопікувалася Лілія Антонівна Боднар, економістами - Юлія Романівна Копійчук. Суддями були викладач циклової комісії з права Віктор Корольов, адвокат Дмитро Бейко та заступник начальника управління культури, національностей та релігій Калуської міської ради Леся Піцик.

В кінцевому результаті судді оголосили свій вердикт та визнали переможцями у дебатах команду студентів спеціальності «Право». Даний захід модерував працівник апарату Калуського міськрайонного суду, викладач Олег Григорович Ониськів.


Зі слів учасника однієї з команд Міші Романіва: «Участь у сьогоднішніх дебатах  "Референдум - дієвий механізм змін у державі" дає можливість кожному з нас удосконалюватися, робити відповідні висновки, вчитися чомусь новому, і просто ставати гуманнішими стосовно один до одного. І неважливо, де б ти не був і з ким, потрібно завжди допомагати один одному, бути відданими своїй команді, надіятися на Божу поміч та волю і ніколи не розчаровуватись: неважливо чи у виграші, чи у програші. Варто просто залишатись людьми і робити все для того щоб змінити в першу чергу себе, бо коли ми хочемо змінювати когось це означає, що починати варто із себе!»




Комментариев нет:

Отправить комментарий