Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

среда, 16 января 2019 г.

Заходи до Дня Гідності та Свободи та 5-ої річниці початку Євромайдану 
у бібліотеках міста

19 листопада 2018 року працівники клубу та бібліотеки-філії №3 ж/м Хотінь провели зустріч з учасниками Євромайдану ,  20 листопада 2018 року в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка була проведена година вшанування з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та 5-ої річниці  початку Євромайдану.
21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи - це день утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного й майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні. Революція Гідності - це трагічні дні і час величі людського духу. Адже протестувальники вимагали, насамперед, поваги до людини, до демократичних ідеалів, до української історії. Майдан став випробуванням на цінність особистості людини, виміром людської гідності.
Своїми спогадами про події Революції Гідності та війни на Сході України поділилися учасники тих подій - Іван Качмар та Володимир Галчик. На зустрічі було багато сказано про гідність та свободу, про відвагу та обов’язок. Україна заплатила і продовжує платити надзвичайно високу ціну за те, щоб Гідність була першою із чеснот українців нашої політичної еліти. Сьогодні боротьба за незалежність України, її суверенітет, кордони продовжується і від зовнішньої агресії нас захищають такі ж патріоти й щирі люди, які були на Майданах міст та містечок нашої країни. Кривавою сторінкою вписується історія українського Сходу в літопис нашої держави. Однак найважливішим залишається те, що українці вибороли волю, європейський вектор розвитку, усвідомили свою силу та почали розбудову реального громадянського суспільства. Парламент і місцеві органи влади поповнилися патріотами, маємо свободу слова та переконань і кожен справжній майданівець щоденно продовжує справу честі в яку вірить. Відзначаючи річницю Революції Гідності, ми творимо історію, яку пишемо разом. Ми всі - частинка народу, що творить нову історію держави, яка займе належне місце серед вільних і рівних країн планети. Про це все Іван Качмар та Володимир Галчик розповіли учням 10-А кл. ЗОШ І-ІІІ ст. №3, які прийшли разом з соціальним педагогом школи Іриною Лаврись. Підготовлений працівниками бібліотеки відео-сюжет про початок Революції Гідності нагадав усім присутнім про події, що передували цим дням. Хвилиною мовчання було вшановано пам᾿ять загиблих на Майдані і під час воєнних дій на Сході України.

«За України долю стояв Майдан»

19 листопада 2018 року працівники клубу та бібліотеки-філії №3 ж/м Хотінь провели зустріч з учасниками Євромайдану , присвячену Дню Гідності та Свободи  та вшануванню подвигу учасників Революції Гідності

  Учасники Євромайдану та АТО  Михайло Пилип та Сергій Лях поділилися своїми спогадами і  враженнями про ті буремні події листопада 2013р. - лютого 2014р. На заході були присутні учні 5 класу ЗОШ І-ІІст. №9 (кл. керівник Мрочко Лідія Зеновіївна), які з цікавістю слухали  розповіді гостей та задавали запитання на які  ті охоче відповідали. Також було переглянуто відео сюжет «Революція Гідності».  Завершився захід хвилиною мовчання та вшануванням всіх тих, хто загинув  захищаючи незалежність і свободу України, тих то віддав своє життя за кращу Україну - за таку Україну, про яку усі ми мріємо.














Комментариев нет:

Отправить комментарий