Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 18 ноября 2019 г.

Презетація книг Віктора Янкевича
12 листопада в калуській центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулася презентація книг молодого письменника-детективіста Віктора Янкевича, які вийшли друком у тернопільському видавництві «Навчальна книга-Богдан».
Віктор Янкевич – український письменник з Кременця Тернопільської області. Працює в жанрі детективної прози, а свої перші твори публікував в літературно-мистецьких журналах України. Сюжети його книг динамічні та захоплюючі. Автор розповів, що за фахом він юрист та економіст, працює бухгалтером. Письменництво для нього – це творче життя. І не писати він не може. На сьогодні у творчому доробку Віктора Янкевича чотири твори: «Тенета», «Копія», «Відплата» та «Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9». Всі вони написані у детективному жанрі. Детектив соціального характеру «Тенета» розповідає про небезпеку соціальних мереж і вічну проблему непорозумінь між поколіннями. Роман «Копія» присвячений проблемам взаємовідносин батьків і дітей, кохання, невідкупних гріхів та спокути.
На зустрічі Віктор Янкевич розповів, що мрію дитинства − писати книги − здійснив у 25 років, заінтригував присутніх незвичними історіями з романів та зауважив, що продовження їх можна дізнатися зі сторінок книг.
«Я люблю заплутані історії. Коли з головним героєм чи героїнею можна прогулятися, заплутатися, піти не правильним шляхом. Це все загадка, яка інтригує до останньої сторінки. «Тенета» та «Копія» – це романи, а «Відплата» та «Вбивство у бібліотеці, на Ринку,9» - класичні повісті в стилі Агати Крісті", - розповідає письменник Віктор Янкевич.
Повісті "Відплата" та «Вбивство у бібліотеці на Ринку, 9» об’єднані однією головною героїнею. Її прототипом стала бібліотекарка з Херсона Юлія Майстренко, з якою письменник познайомився на толоці «Книжковий Миколай».
На зустрічі із калушанами Віктор Янкевич розказав, що написав на спір і любовний роман, який наразі готується до друку. А на завершення він поспілкувався з присутніми та відповів на їх запитання.
Модерувала презентацію Ірина Червінська, калуська письменниця, засновник і керівник літературної студії «КА-МА-ЛІ-я».



Комментариев нет:

Отправить комментарий