Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

Центральна бібліотека ім.Т.Г.Шевченка

понедельник, 18 ноября 2019 г.

Презентація книжки
 Оксани Кузів «Єнчий світ»




29 вересня з нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек в центральній бібліотеці ім. Т. Шевченка відбулась презентація книжки Оксани Кузів «Єнчий світ».
Прикарпатська письменниця та журналістка Оксана Кузів мешкає та працює у Івано-Франківську. Письменниця закінчила Львівський державний університет, за фахом – викладач української мови та літератури.
2014 року дебютувала як автор прозової книги «Адамцьо», котра за два роки витримала п’ять перевидань і стала «Книгою року у молоді Прикарпаття», а наступного — потрапила до списку 80-ти найкращих книжок України за останнє десятиліття за рейтингом «Україна читає дітям».
2015 року світ побачив її поетичну збірку « В закапелках душі», 2016-го - книга прози «Назови мене своєю», котра на 23-му Форумі видавців у Львові увійшла у ТОП- 5 найбільш популярних книг, 2017-го – читач отримав ексцентричний роман із неоднозначною назвою «Щемить», котрий видавництво «Апріорі» визнало бестселером за той же рік, 2018-ий тішить виходом у світ двох книг авторки: роману «Собача любов» та збірки поезій «Задивлена в небо». До речі, літературні критики віднайшли співзвучність бувальщин Оксани Кузів із новелами Василя Стефаника.
Творчість Оксани Кузів – унікальне явище в нашій сьогоденній літературі. Легкий стиль викладу, глибока філософська осмисленість, закоханість у слово і тонке його відчуття, велика любов до рідної землі і до Людини як Божого творіння – ось секрет майстерності письменниці. Її книги, як прозові так і поетичні, залишають вагомий слід у душі, читаються непомітно – сторінка за сторінкою, а глибина пережиття така, ніби ти сам герой книги. Слово Оксани Кузів - легке і виважене, гостре і бунтівне, колоритне і пристрасне. В ньому любов і зрада, відчай і віра, відчайдушність і зневіра, радість і журба. А головне - воно здатне зцілити, розрадити, підтримати, звеселити і навіть спопелити..
Її книги читають всі верстви населення від домогосподарок до кандидатів наук. Автор пише про те, що відбувається чи може відбутися у житті кожного з нас, про приховані родинні таємниці, гріхи та покаяння.
Творчістю і своїм особистим прикладом сили-мужності в боротьбі за життя, тихим жіночим і материнським щастям вона доводить усім, хто втратив віру й надію, що усе можна змінити на краще.
Книги Оксани Кузів - це світ живих невигадних історій, проза життя, яка вістрям впилася в груди і залишила глибокий слід. Авторка по-справжньому вміє заглядати в людські серця, тому то і її книги точно не залишить вас байдужими.
На зустрічі Оксана Кузів презентувала одразу три новинки – «Задивлена в небо», «Собача любов» та останню книгу «Єнчий світ», яка вперше була представлена читачам на Львівському книжковому форумі. Одна з них – поетична, інші – прозові.
Презентована нова книга «Єнчий світ», видана Львівською літературною аґенцією «Піраміда», є унікальною не тільки тим, що об’єднала в собі 2 повісті, 16 новел, 1 моновиставу та 1 дитячу п’єсу, а й тим, що над її створенням працювала вся творча сім’я Кузівих: на обкладинці – картина чоловіка Богдана, ілюстрації і форзаци – картини сина Ореста.
«Єнчий світ» - світ невигаданих історій, проза життя, яка вістрям впилася мені в груди і залишила глибокий слід. Я зазирнула у ту прірву людських доль, у ті мегасвіти, де любов і ненависть – на краєчку леза, де щастя і віра – на кінчику довіри, де біль і надія такі бездонні, у котрих можна втопитися і воскреснути…» - так пише Оксана Кузів про свою нову книгу, вже сьому, починаючи з 2014 року.
Авторка зачарувала присутніх з перших митей свого виступу, дарувала їм то трепетне хвилювання, то радісний усміх, то зворушувала до сліз…
Від імені усіх присутніх, працівники бібліотеки подякували письменниці за дивовижну творчість, за прекрасну презентацію, і побажали їй незгасного натхнення, безмежного щастя і Божої допомоги кожної миті життя!

Комментариев нет:

Отправить комментарий